Noticias

El Consell d’Eivissa impulsa el consum responsable i sostenible amb la campanya ‘Per Nadal, no tot s’hi val!’

El Consell d’Eivissa impulsa el consum responsable i sostenible amb la campanya ‘Per Nadal, no tot s’hi val!’

Amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania d’Eivissa sobre la necessitat de consumir de manera sostenible i generar menys residus

El conseller de Presidència i Gestió Ambiental del Consell Insular d’Eivissa, Vicente Roig, ha presentat la campanya que, coincidint amb la temporada de Nadal, el departament posa en marxa amb la finalitat de conscienciar a la ciutadania d’Eivissa sobre la necessitat de consumir de manera sostenible i generar menys residus. Baix el lema ‘Per Nadal , no tot s’hi val! Consumeix amb seny’ al llarg de les dos pròximes setmanes, fins al divendres 23 de desembre, els cinc municipis de l’illa disposaran de carpes informatives on tècnics de medi ambient donaran informació i consells per poder adoptar hàbits més sostenibles. Algunes de les claus per adoptar aquests hàbits són reflexionar i planificar les compres , reciclar i convertir els residus en recursos , compartir, regalar o vendre el que ja no necessitam, ser creatius a l’hora de fer la decoració de Nadal, comprar productes locals frescos i de temporada, comprar a granel i evitar els envasos possible, aprofitar el menjar a la cuina, no malbaratar els aliments i fer regals més sostenibles.

El conseller Roig ha explicat que tradicionalment el consum i la generació de residus s’incrementen notablement durant les festes nadalenques “i la generació de residus és una de les manifestacions més evidents del nostre actual model de consum, basat en usar i tirar amb un consum més responsable, aconseguim generar menys quantitat de residus”. Roig ha remarcat que, encara que Eivissa està al capdavant en dades de reciclatge de residus com el vidre,  “encara ens queda molt per complir els objectius que marquen les normatives vigents”, per aquest motiu en aquesta campanya es tornarà a recordar com fer una adequada separació per afavorir el reciclatge de les diferents fraccions, i reduir el volum de residus no recuperables que es llencen a l’abocador de Ca na Putxa.

“Amb totes aquestes accions, ajudam a minimitzar l’impacte ambiental del consum i contribuïm a la creació d’una illa més sostenible” ha incidit Roig que ha estat acompanyat pel regidor de Medi Ambient de l’ajuntament d’Eivissa, Jordi Salewski qui ha explicat que “el millor residu és el que no es genera”.

Per tal de dónar tota aquesta informació, hi haurà un estand informatiu que itinerarà pels diferents municipis de l’illa, al llarg de dues setmanes. La primera setmana del 12 al 23 de novembre, en horari de 12h a 18h, coincidirà amb l’arbre de Nadal d’Ecovidrio fet amb miniglús, i la segona setmana del 19 al 23 de novembre, en horari de 9:30h a 14:30h, coincidirà amb l’horari comercial del matí. A l’estand informatiu es podrà participar en un joc de passaparaula sobre el consum sostenible i el reciclatge, es lliuraran bosses reutilitzables per a les compres de Nadal i es podran resoldre dubtes sobre la correcta separació i reciclatge de residus.

En cada municipi es pot trobar l’estand informatiu de Nadal en aquestes dates: els dilluns 12 i 19 podreu trobar l’estand al municipi d’Eivissa (a la Plaça dels Jutjats), els dimarts 13 i 20 al municipi de Sant Josep (a la Plaça Major de Sant Jordi i Sant Josep), els dimecres 14 i 21 al municipi de Sant Antoni (al Passeig de Ses Fonts), els dijous 15 i 22 al municipi de Santa Eulària (a la Plaça Isidor Macabich i Passeig de s’Alamera) i els divendres 16 i 23 ubicat al municipi de Sant Joan (a les places del poble de Sant Joan i Sant Miquel).

Buscar

Back To Top