Noticias

Ecovidrio i el Consell Insular d'Eivissa presenten la campanya solidària 'Recicla Vidre per elles' amb motiu del Dia Mundial de l'Càncer de Mama

Ecovidrio i el Consell Insular d'Eivissa presenten la campanya solidària 'Recicla Vidre per elles' amb motiu del Dia Mundial de l'Càncer de Mama

· Ecovidrio ha instal·lat dos contenidors roses al Parc de la Pau de Vila per fomentar el reciclatge d'envasos de vidre i la prevenció de el càncer de mama

· La campanya, desenvolupada en col·laboració amb la Fundació Sandra Ibarra, destaca la importància de tenir cura del medi ambient i tenir cura de la salut mitjançant la prevenció

· Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú per a l'ocasió, i la recaptació aconseguida a través de les vendes anirà destinada a la Fundació Sandra Ibarra

Eivissa, 21 de octubre de 2020-Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió de l'reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, posa en marxa per cinquè any consecutiu la campanya "Recicla vidre per elles". Una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar els ciutadans a reciclar envasos de vidre per tenir cura de l'medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció de el càncer de mama.

Des d'avui i durant les properes setmanes, 2iglús roses estaran ubicats a Parc de la Pau de Vila. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Davant el Càncer.

En aquesta ocasió, la campanya s'ha estès per més de 140 ciutats de tot el territori nacional com Madrid, València, Sevilla, Bilbao, Valladolid, Pamplona, ​​Logronyo, Saragossa, Las Palmas de Gran Canària o Santiago de Compostel·la per tal de sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat més de 370 contenidors roses per tot el país. A més, l'entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora de el projecte.

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l'ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: "Plens de vida". El miniglú es podrà adquirir a través del web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i Investigació del càncer.

Dades de reciclatge de vidre en Ibiza

Segons les últimes dades relatives a 2019, els habitants d'Eivissa van reciclar un total de9.036 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de media61,1kg.

Respecte a la taxa de contenerització, Eivissa se situa amb una mitjana de 148habitantes per contenidor, comptant amb un total de 999 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió de l'reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. Després de l'aprovació de la Llei d'envasos i residus d'envasos el 1997 i l'arrencada de les seves operacions el 1998, Ecovidrio es va convertir en l'entitat gestora d'un model de reciclatge que garanteix un servei complet i a què tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.
La tasca d'Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d'alta qualitat a través de l'contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d'envasos de vidre en l'hostaleria, mobilitzar els ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l'ecodisseny dels envasos.
El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per contribuir a el desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l'economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d'envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13 ) Acció pel clima.

Sobre la Fundació Sandra Ibarra

La Fundació Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre amb una trajectòria de dotze anys sumant esforços davant el càncer, una malaltia que ens incumbeix a tots.
Durant aquests anys, la Fundació ha invertit el seu temps a donar impuls a campanyes i finançar projectes d'investigació, sensibilització i prevenció davant el càncer, així com a el desenvolupament de la humanització de la sanitat. Concretament en beques a la investigació les donacions realitzades superen els 2 milions d'euros fins a la data.
En els últims anys, la Fundació detecta que, gràcies a aquesta inversió fonamental en investigació, han augmentat els índexs de supervivència i amb això sorgeix un nou pacient a què cal oferir una atenció sanitària específica inexistent fins al moment: el supervivent de càncer. És per això pel que en 2017, amb l'objectiu de fer front a les necessitats assistencials existents durant la malaltia i les que sorgeixen en el període de transició en el qual ja no hi ha tumor ni tractament, però apareixen altres seqüeles físiques i necessitats emocionals i socials, neix la primera escola de pacients i supervivents de càncer, l'escola de Vida de la Fundació Sandra Ibarra. www.fundacionsandraibarra.org

Buscar

Back To Top