Noticias

Ecovidrio i el Consell d'Eivissa posen en marxa el “Repte Mapamundi” per a promoure el reciclatge d'envasos de vidre en els cinc municipis de l'illa.

Ecovidrio i el Consell d'Eivissa posen en marxa el “Repte Mapamundi” per a promoure el reciclatge d'envasos de vidre en els cinc municipis de l'illa.

La iniciativa rendeix als cinc municipis eivissencs, Eivissa, Sant Antoni de Portmany, San Josep de Sa Talaia, Sant Joan de Labritja i Santa Eularia des Riu, a incrementar les xifres de reciclatge de vidre respecte al mateix període de l'any anterior

A les poblacions que superin el repte se'ls decoraran cinc contenidors de vidre amb la imatge de campanya adaptada a la seva localitat

Eivissa, 3 de novembre de 2021. – Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb el Consell Insular d'Eivissa, posen en marxa la campanya 'Repte Mapamundi', una iniciativa per a fomentar el compromís dels ciutadans dels cinc municipis de l'illa com el reciclatge d'envasos de vidre.

A l'acte de presentació de la campanya, que ha tingut lloc avui en la seu del Consell Insular d'Eivissa, van assistir el gerent de zona de Ecovidrio, Roberto Fuentes, i el conseller de Presidència i Gestió Ambiental del Consell Insular d'Eivissa, Vicente Roig. A més s'ha comptat amb la presència de diferents representants municipals dels ajuntaments de l'illa.

Aquest repte, que es desenvoluparà entre l'1 i el 30 de novembre, té com a objectiu superar en un 5% la taxa de reciclatge de vidre de les localitats participants respecte al mateix període de l'any anterior.

Per a això, Repte Mapamundi inclou accions de dinamització i sensibilització ambiental durant el mes de durada de la campanya. Educadores ambientals de Ecovidrio recorreran els cinc municipis realitzant accions de "street màrqueting", informant els ciutadans sobre la campanya, i fent-los lliurament de bosses reutilitzables amb la imatge de campanya per al reciclatge de vidre. Aquestes accions tindran lloc, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 19.00 hores.

Als municipis que superin el repte se'ls decoraran cinc contenidors de vidre amb la imatge de la campanya adaptada amb un disseny exclusiu de la localitat.

El conseller de Presidència i Gestió Ambiental, Vicente Roig, ha explicat que Eivissa és líder a nivell regional i nacional en recollida selectiva d'envasos de vidre amb un total de 34 quilos per habitant i any en 2020 sent la mitjana nacional de 18 quilos per habitant i any. Roig ha felicitat els ajuntaments ja la ciutadania en general “per fer aquesta gran labor i continuar abanderant la recollida selectiva d'envasos de vidre”. I és que fins a setembre de 2020, Eivissa ha recollit un 32% més d'envasos de vidre que l'any passat amb un total de 6.329 tones i un 19,20% menys respecte a 2019, que tenint en compte que no tot el sector *HORECA ha obert les seves portes, "són unes dades molt positives i esperançadors perquè també s'extreu que els ciutadans de l'illa estan incrementant el reciclatge".

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més, es minimitza l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s'estalvia energia.

Buscar

Back To Top