Nationale-Nederlanden Plogging Tour aterra a Eivissa
El 27 de setembre se celebra el Plogging Tour, la primera gira d'esport i ecologia que se celebra a Europa
El seu propòsit és promoure, a través d'l'esport i sota el lema "Fes esport pel planeta", l'acció pel clima, la cura de mars i oceans i les ciutats i comunitats sostenibles en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 11, 13 i 14
Eivissa està a punt d'estrenar la seva planta de triatge per separar residus en un pas més cap a la revolució que pretén donar per reciclar el que, fins ara, es dipositava a l'abocador. La seva ubicació a Ca na Putxa ja mostra l'avanç del projecte que s'espera acosti l'illa balear als objectius marcats per la normativa per al seu propi abocador.
Però no és l'única proposta que aquest mes tindrà l'illa en aquest aspecte.
El proper 27 de setembre i des de les 9:45, tindran lloc diverses activitats plogging entre la Platja de ses Salines i es Cavallet. Es tracta del Nationale-Nederlanden Plogging Tour Ibiza, que arriba a l'illa amb un programa que fomenta, a través de diferents activitats esportives adaptades per a tothom, una conducta més saludable, sostenible i responsable a les ciutats i en línia amb la transició verd i blau en l'entorn d'Unió Europea.
Durant la jornada, es combinarà la realització d'exercicis físics guiats per a totes les edats i nivells, i activitats esportives com senderisme, submarinisme, running o ciclisme, amb la recollida d'escombraries.
"Els hàbits de vida cardiosaludables, la cura de la biodiversitat i el voluntariat corporatiu, al costat de l'eliminació dels plàstics d'un sol ús i el correcte reciclatge, són els eixos principals que impulsa la comunitat Nationale-Nederlanden Plogging Tour a Eivissa, afavorint la igualtat, la cooperació i les aliances per assolir la transició cap a una conducta que permeti a les futures generacions d'estar orgulloses dels nostres actes i decisions"comenten els organitzadors.
L'esdeveniment, que se celebrarà sota els protocols i mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries, compta amb la col·laboració del Consell d'Eivissa, l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, l'Agència Estratègica de Turisme de les Illes Balears i el patrocini de l'Impost de Turisme Sostenible de les Illes Balears.Terol, Màlaga, València, la Corunya, Bilbao o Mallorca són algunes de les 11 ciutats que també se sumaran, durant els propers mesos, al repte de fer esport pel Planeta i retirar més de 33.000 quilos d'escombraries d'àrees urbanes, platges, boscos i zones protegides de la Xarxa Natura 2000 que, a més, durant la pandèmia i el desconfinament, han vist incrementat de manera considerable l'aparició de residus com mascaretes i guants, entre altres.
Més informació i inscripcions gratuïtes limitades: www.ploggingtour.com
Sobre Eivissa i el Plogging
El terme plogging prové de les paraules "jogging" (trotar, córrer) i "plocka upp", que en suec vol dir recollir.
El plogging és un dels moviments participatius que millor ha sabut combinar totes les formes de fer exercici. Per a aquesta tendència no cal córrer, ja que es pot realitzar caminant. El fet d'ajupir quan es recullen les deixalles produeix, a més, un desgast físic suplementari. De mitjana, es calcula entre 288 i 300 calories en mitja hora de pràctica del plogging enfront de les 235 calories en mitja hora en un trot regular.
A l'illa d'Eivissa, promoguts per l'equip d'Eleven i Ibiza Sostenible des 2018 s'han celebrat quatre edicions en els diferents municipis, en què han participat més de 2.000 persones que han retirat més de 4.000 quilos d'escombraries d'espais naturals i zones urbanes.