Noticias

La planta de triatge de Ca Na Putxa redueix en un 60% l’entrada de residus a l’abocador

La planta de triatge de Ca Na Putxa redueix en un 60% l’entrada de residus a l’abocador

El conseller de Presidència i Gestió Ambiental, Vicente Roig, ha presentat avui les dades de residus a l’illa d’Eivissa durant el passat any 2021, destacant que al darrer any, amb la posada en marxa de la planta de triatge de ca Na Putxa, s’ha reduït en un 60% l’entrada de residus a l’abocador. Al llarg del 2018 a l’abocador es varen llençar 135.479,94 tones, amb una recuperació de residus del 14,71%, mentre que al 2021 varen ser 56.357,51 tones amb prop d’un 60% de recuperació de residus. Roig ha valorat molt positivament la dinàmica que ha permès la posada en marxa d’aquesta planta de triatge “que ens duu en la bona direcció per arribar al 2030 complint amb el que marca la directiva europea per la qual a l’abocador ha d’arribar un 10% del total de residus generats, mentre que ara és del 40% i fa quatre anys era del 85%. Anam pel bon camí”.

Una altra de les dades que ha destacat el conseller de gestió Ambiental ha estat la referida a la recollida selectiva (paper-cartó, envasos, vidre i orgànica), que al 2021 va representar el 24,39% de la recollida en general davant el 15,80% del 2020 i un 17,10% del 2019. Els residus recollits selectivament a l’illa d’Eivissa al 2021 sumen 28.211,46 tones, xifra que suposa un 71,26% més respecte a l’any anterior.

Roig també ha assenyalat la gran implicació dels municipis en la recollida selectiva als darrers anys, especialment al darrer any 2021, on la pràctica totalitat dels municipis de l’illa d’Eivissa han augmentat les xifres en recollida selectiva municipal, amb especial atenció a la recollida de matèria orgànica per municipis que, al seu primer any d’implantació, ja suposa el 4,83% del total.

DIA MUNDIAL DEL RECICLATGE: 17 DE MAIG DE 2022

Roig també ha explicat les activitats organitzades pel Departament de Gestió Ambiental junt amb l’Oficina de Residus Eivissa per commemorar el dimarts 17 de maig el Dia Mundial del Reciclatge:

Jornada Dia del Reciclatge, a l’Hipòdrom de Sant Rafel, el dia 17 de maig, en horari de 10.00 a 13.00 h. Durant la jornada es faran les presentacions i l’entrega de premis dels treballs realitzats dins el Concurs de jugarois amb materials reciclats, adreçat a grups de 3r i 4t de primària de centres educatius de l’illa d’Eivissa. Es concediran dos premis: un 1r premi consistent en una excursió en caiac per al grup guanyador i un 2n premi d’un val de material escolar per valor de 250 €.

La sol·licitud per participar al concurs va finalitzar el 12 de maig i s’hi han apuntat 11 grups d’escolars de 5 centres diferents: CEIP Venda Arabí, CEIP Torres de Balàfia, CEIP Sa Bodega, CEIP Poeta Villangómez i CEIP Sant Antoni. En total uns 250 alumnes.

L’objectiu del concurs és promocionar i fomentar la creació artística, cultural i educativa dels i les alumnes participants, a més d’inculcar-los el compromís amb el medi ambient mitjançant la realització dels seus propis jugarois fets amb materials reciclats.

Visita a l’Àrea Ambiental de Ca na Putxa. Per a les persones que vulguin conèixer les noves instal·lacions de Ca na Putxa s’ha programat una visita per a aquest dissabte 14 de maig. La visita s’inicia a les 10.00 h del matí i té una duració aproximada de 3 hores. A l’Àrea Ambiental de Ca na Putxa s’ubiquen les instal·lacions necessàries per a la correcta gestió dels residus de recollida municipal i assimilables a urbans de l’illa d’Eivissa. Durant l’activitat es visiten les diferents instal·lacions que hi ha en aquest complex i se n’explica el funcionament: Planta de Triatge d’Envasos i Residus en Massa, Planta de Tractament de Matèria Orgànica i Dipòsit Controlat de Residus No Perillosos.

Taller de compostatge, organitzat per al mateix dia, 17 de maig, a l’Oficina de Residus (c. de Balears, 28, d’Eivissa), en horari de tarda, de 17.00 a 18.30 h. A les persones participants que ho vulguin se’ls donarà gratuïtament un compostador, perquè puguin iniciar aquesta pràctica a casa.

Per a la visita a Ca na Putxa i el taller de compostatge és necessària una inscripció prèvia, que es pot realitzar al telèfon 900 26 48 78.

Buscar

Back To Top