Noticias

ELS CINC MUNICIPIS D'EIVISSA SUPEREN EL "REPTE MAPAMUNDI" D'ECOVIDRIO

ELS CINC MUNICIPIS D'EIVISSA SUPEREN EL "REPTE MAPAMUNDI" D'ECOVIDRIO

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb el Consell Insular d'Eivissa, van posar en marxa al novembre la campanya 'Repte Mapamundi', una iniciativa per fomentar compromís dels ciutadans dels cinc municipis de l'illa amb el reciclatge d'envasos de vidre.

Un cop conclosa la campanya, que va tenir lloc de l'1 al 30 de novembre, totes les localitats, Eivissa, Sant Antoni de Portmany, Sant Josep de Sa Talaia, Sant Joan de Labritja i Santa Eulària des Riu, han superat el repte proposat. objectiu consistia a incrementar un 5% la taxa de reciclatge de vidre de les localitats participants respecte al mateix període de l'any anterior. Aquest repte s'ha superat amb escreix, ja que la mitjana dels cinc municipis ha estat un increment d'un 46,3%.

El premi que han aconseguit és la decoració de cinc contenidors de vidre exclusius, a cadascun dels cinc municipis, amb la imatge de la campanya adaptada amb un disseny personalitzat amb elements tradicionals o emblemàtics de cadascun, i que s'instal·laran a llocs visibles de la localitat.

A Sant Antoni de Portmany els contenidors estaran a l'avinguda Isidor Macabich núm. 10 de Sant Rafel, carrer Ramon i Cajal (rotonda), carrer Pruneres, carrer de l'Estrella i al Passeig de la Mar.

A Sant Josep de Sa Talaia a la Carretera de l'Aeroport núm. 44 i 58, a carrer Can Bernat Toni núm. 3 i 6, i a l'avinguda de Sant Agustí nº147.

A Santa Eulària des Riu a carrer Venda de Fruitera nº1 a Santa Gertrudis de Fruitera, a carrer Mariano Riquer Wallis núm. 2-4, i a l'avinguda d'es Canar, a l'avinguda des Cap Martinet i al carrer s'Olivera. 

A Sant Joan de Labritja als nuclis de Sant Miquel, Sant Joan, Sant Llorenç, Portinatx i Port de Sant Miquel.

Finalment, a Eivissa estan pendents de confirmar les ubicacions.

El Repte Mapamundi incloïa accions de dinamització i sensibilització ambiental durant el mes de durada de la campanya, en què educadors ambientals d'Ecovidrio van recórrer els cinc municipis fent accions de street marketing i informant els ciutadans sobre la campanya, i fent-los entrega de bosses reutilitzables per a el reciclatge de vidre.

El conseller de Presidència i Gestió Ambiental, Vicente Roig, ha estat acompanyat en la presentació d'aquests resultats per Roberto Fuentes, gerent de zona d'Ecovidrio, i representants dels ajuntaments participants i els ha agraït “la seva gran implicació i compromís, no només a aquesta campanya, sinó a la recollida selectiva en general, cosa que ens situa com un dels territoris d'Espanya amb els percentatges de reciclatge de vidre més alts, i no només a la temporada d'estiu, amb la planta hotelera i restaurants oberts, sinó també en temporada baixa, fet que remarca la consciència mediambiental de la nostra població”.

Buscar

Back To Top