Visita l'estació de transferència de residus de recollida selectiva (Activitat cancel·lada temporalment)

Transferencia

(Activitat cancel·lada temporalment)

Objectius:

Conèixer què és una estació de transferència, els materials que rep i les quantitats anuals, així com el destí d'aquestos materials. Recordar la correcta separació de residus i els beneficis del reciclatge.

Nivell educatiu: a partir de 3r de primària, qualsevol centre educatiu o col·lectiu. S'adapta a l'edat del públic.

Durada: 50 minuts.

Descripció:

Es tracta d'una visita dirigida per un/a monitor/a designat/ada, amb una xerrada dinàmica i participativa. L'Estació de Transferència d'Eivissa és una instal·lació on es descarreguen i emmagatzemen els residus de recollida selectiva per poder concentrar-los i posteriorment transportar-los a empreses de selecció o de reciclatge (fora de l'illa).

Els contenguts de la xerrada són:

  • Què és una estació de transferència
  • Qui gestiona la planta i a qui dona servei
  • Quins materials s'accepten a l'Estació de Transferència d'Eivissa
  • Què és la recollida selectiva
  • Quin és el destí dels materials
  • Quins beneficis implica el reciclatge, així com alguns exemples
  • Conceptes de valoritzar i reciclar
  • Correcta separació dels residus de recollida selectiva

El seguiment de la xerrada per part de l'alumnat es reforçarà amb una fitxa didàctica adaptada als continguts de la visita de l'Estació de Transferència.

Mesures de seguretat:

En el moment de la visita es firmarà el protocol de responsabilitat per part del grup que realitza la visita, per part de l'educador/a i per part del personal de la instal·lació. S'haurà d'emplenar amb el nom i DNI de tots els participants excepte en el cas de centres educatius, en els quals serà suficient el nom i DNI del responsable del grup. 

Protocol responsabilitat Estació Transferència, el podeu descarregar clicant aquí.

Cal tenir en compte que, per motius de seguretat, no poden accedir a les instal·lacions menors de 8 anys, i que les visites estan restringides als mesos d'octubre a abril amb un màxim de 30 persones per grup, i a qualsevol dia a partir de les 12.30 h. La visita pot ser anul·lada a causa del mal temps, o després de pluges intenses si es considera que la planta no presenta els requeriments mínims per dur a terme la visita.

Back To Top