Notícies

Compostatge, Decoupage, Scrapbooking, Jocs i manualitats de reciclatge per celebrar la Setmana Europea de Residus

Compostatge, Decoupage, Scrapbooking, Jocs i manualitats de reciclatge per celebrar la Setmana Europea de Residus

El departament de Medi Ambient del Consell Insular d'Eivissa ha organitzat diferents activitats per commemorar la Setmana Europea de Prevenció de Residus que es celebra del 16 al 24 de novembre. Tal com ha explicat el conseller de Presidència i Gestió Ambiental, Vicente Roig, es tracta d'un projecte plurianual d'àmbit europeu amb suport del Programa LIFE + de la Comissió Europea, l'objectiu del qual és organitzar durant la mateixa setmana a tota Europa, per part de diferents institucions i entitats, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. "Aquest any es celebra amb l'eslògan «Change your ways, reduce your waste», dirigit a fomentar un canvi de comportament i hàbits per a reduir els nostres residus. Per això, des del Consell d'Eivissa hem organitzat una agenda d'activitats consistents en tallers, estands informatius per la ciutadania, accions als mercats i establiments, i activitats per al·lots, per tal de fomentar un canvi de comportament i hàbits i promoure les "3Rs": Reducció, Reutilització i Reciclatge".

"Hem de fomentar la conscienciació de tots: des de petits, famílies, comerços, institucions... tots junts hem de treballar per reduir, reciclar i reutilitzar per poder tenir una illa de futur", ha assenyalat Roig.

A continuació es detallen cada una de les actuacions previstes per a aquesta Setmana Europea de Residus:

TALLER SCRAPBOOKING I DECOUPAGE

Temàtica d'acció: Reutilització de residus domèstics.

Amb la col·laboració de la Biblioteca Pública Insular i el Centre de Documentació Ambiental s'organitzen aquest tallers emprant materials reciclats per aprofitar alguns residus que es generen a les nostres llars i transformar-los en objectes útils, originals, divertits i ben polits.

Dates i horaris:Tots els dijous de novembre. Horari: de 17 a 20 h Taller gratuït. A partir de 10 anys. Es pot triar un o més tallers.

· Scrapbooking: targeter vintage (7 de novembre). Ja realitzat.

· Decoupage: àlbum de fotos (14 de novembre)

· Scrapbooking: targeter vintage (21 de novembre)

· Scrapbooking: carpeta arxivador (28 de novembre)

Lloc de realització: Edifici Polivalent de Cas Serres, C/ d'Ernest Ehrenfeld, s/n 07800 Eivissa - 971 39 08 87 biblioteca@conselldeivissa.es

Inscripcions: Descarregau-vos el PDF per a informació i inscripcions. Enviau la butlleta d'inscripció a: biblioteca@conselldeivissa.es. O inscriviu-vos-hi en línia mitjançant el formulari disponible a https://forms.gle/dzCPofjpiJWpUUP26

TALLER DE COMPOSTATGE

Temàtica d'acció: Reciclatge de matèria orgànica.

El compostatge és un procés de transformació de la matèria orgànica per obtenir compost, un adob natural amb molts nutrients. El taller consisteix en una explicació per donar a conèixer com elaborar compost a partir de la matèria orgànica de les restes de menjar, dels horts o del jardí.

El taller es desenvoluparà de forma teòrica i pràctica, on es mostrarà al grup el procés a seguir per fer el compostatge. El Consell donarà gratuïtament una compostadora als assistents interessats.

Dates i horaris:

· Dimecres 20 de novembre de 17h a 18.30h

· Divendres 22 de novembre de 19h a 20.30h

Lloc de realització: Edifici Polivalent de Cas Serres, c/ d'Ernest Ehrenfeld, s/n 07800 Eivissa - 971 39 08 87 biblioteca@conselldeivissa.es

Inscripcions: Trucant al Consell Insular d'Eivissa al 971 19 55 01

ESTANDS INFORMATIUS

Temàtica d'acció: Reducció de bosses de plàstics i foment del reciclatge domèstic.

Al llarg de la setmana es muntarà a cada un dels municipis de l'illa un estand per informar sobre la necessitat de substituir les bosses de plàstic per bosses de tela reutilitzables, i fomentar el reciclatge dels residus domèstics.

Amb l'eslògan: «Canvia la bossa de plàstic per una de tela», es donarà una bossa de tela reutilitzable a canvi de substituir la bossa de plàstic de la compra.

A l'estand també s'informarà s'oferiran bosses per a fomentar el reciclatge domèstic.

Horari: de 11 a 19h

Calendari per als estands informatius:

· Dilluns 18 ¿ Sant Antoni ¿ Passeig de la Mar

· Dimarts 19 ¿ Sant Josep ¿c/ Can Bernat Toni

· Dimecres 20 ¿ Santa Eulària- Passeig de s'Alamera

· Dijous 21 ¿ Sant Joan ¿ Plaça Espanya

· Divendres 22 - Passeig de Vara de Rei

FOMENT DE L'ÚS DE BOSSES REUTILITZABLES AL MERCAT

Temàtica d'acció: Reducció de les bosses de plàstic més menudes, per d'altres reutilitzables.

L'acció té lloc als mercats de l'illa on hi haurà informadors ambientals per explicar directament als compradors com comprar fruita i verdura i altres productes a granel sense recórrer a les bosses de plàstic d'un sol ús i fomentar l'ús de bosses reutilitzables que amb l'eslògan «Canvia la bossa de plàstic per una de tela» es regalarà una bossa de xarxa de cotó reutilitzable com a mostra.

Data i horari: Dissabte 23 de 8 a 14h ¿ Mercat de Vila i Mercat de Santa Eulària.

CAMPANYA «APROFITA'Mmm...!!!» A RESTAURANTS

Temàtica d'acció: Reducció del malbaratament alimentari als restaurants.

Per reduir els índexs de malbaratament alimentari, es reprèn aquesta campanya per a normalitzar entre els clients dels restaurants l'hàbit d'endur-se el menjar que no s'han acabat en lloc de que vagi a parar al fems.

Els 20 restaurants participants s'han seleccionat en base a la seva implicació en campanyes anteriors similars, i ubicats als diferents municipis de l'illa. Cada un d'ells rebrà 250 bosses de paper amb el missatge «Aprofita'Mmm...!!!» per facilitar que els clients s'enduguin el menjar.

DISSABTE DE JOCS i MANUALITATS DE RECICLATGE AL PARC DE LA PAU

Temàtica d'acció: Reciclatge. Amb jocs per als petits i deixalleria mòbil.

Data i horari: Dissabte 23 de novembre de 10 a 14h

Aquest dissabte es muntarà al Parc de la Pau cinc taules amb jocs interactius i manualitats relacionades amb el reciclatge adreçat als al·lots. Per als pares i acompanyants es donarà informació sobre la reducció de residus i es lliuraran bosses de reciclatge.

Cercar

Back To Top